HELSINGBORGS BÄSTA COWORKING OCH KONTORSHOTELL BASERAD PÅ OMDÖMEN

Här listar vi de bästa coworking spaces i Helsingborg. Listan är baserad på omdöme och populäritet på de olika platserna. Platser med mindre än 25 omdömen är nedprioriterade, för att ge en mer rättvis överblick. 


GENETOR HELSINGBORG C
BASED ON 13 REVIEWS

HUVUDKONTORET BÅTHUSGATAN
BASED ON 21 REVIEWS

UNITED SPACES

 BASED ON 4 REVIEWS

WTC HELSINGBORG
BASED ON 15 REVIEWS

PATRONEN WORKSPACE
BASED ON 13 REVIEWS

 
 

COWORKING SPACES OCH KONTORSHOTELL I HELSINGBORG

Helsingborg, staden vid sundet och med Danmark verkligen bara ett stenkast ifrån. Vill du veta vilka coworking platser som är de bästa i Helsingborg, så har vi listan till dig här. Vi rankar olika coworkingplatser i olika städer baserade på deras omdömen. Detta för att vi tror det är en bra indikator på hur bra deras community är, vilket vi tycker är viktigt.

Vi hoppas du instämmer, och finner vår sida användbar för att hitta de bästa coworking spaces i Helsingborg eller andra städer. Har du tips på platser vi inte har med, så kontakta oss och vi lägger gärna till dem.


VAD RÄKNAR VI SOM COWORKING PLATSER?

Coworking är ett relativt nytt begrepp. Tidigare kallades det ofta för kontorshotell, eller företagshotell. Vi räknar inte platser där det går att hyra kontor i Helsingborg, utan även skrivbordsplatser - även så kallade hotdesks, flexdesks, fixdesks eller liknande. Många av de som är listade erbjuder både kontor och enskilda workdesks. Men en del erbjuder bara flexibla platser, medan andra nästan bara har kontor.
En rad av platserna vi listar i Helsingborg erbjuder även event, mötesrum och ibland även konferensmöjligheter. Detta är dock inget krav för att listas här.


MER OM HELSINGBORG

Helsingborg är en stad med sann entreprenörsanda. Denna stad är byggd på handel, och i motsats till andra svenska städer i liknande storlek eller större är Helsingborg byggd helt och hållet av företagare. Redan historiskt har de stora konsulerna bokstavligen satt staden på karten, och var de som gjorde den till det logistiknav det är idag. Sedan dess har det fortsatt, och idag är Helsingborg den enda större svenska staden som inte har någon statlig myndighet förlagd till, utan där arbetstillfällena skapas av näringslivet på ett sätt det inte görs någon annanstans.

Idag är Helsingborg ett entreprenöriellt nav i Sverige, med fokus på spännande bolag inte minst där där logistik och handel kombineras - i e-handeln. Men staden har även utmärkt sig inom teknik och startups, samt många som arbetar inom mer kreativa yrken, inkl reklam och marknadsföring.

Helsingborg är även startplatsen för Mindpark, som blivit utsedd till Sveriges bästa coworking space 2019. Inte helt oväntat toppar det listan i vår ranking.

Vill du hitta en bra plats att arbeta ifrån i Helsingborg, så kolla rankingen ovanför och avgör själv vad som passar dig.


HUR RANKAR VI COWORKING SPACES I HELSINGBORG?

Vår metod är att lista coworking spaces, hubar och kontorshotell efter deras omdömen på Google och Facebook. Anledningen är att vi tror att community och hur bra man drivs på platser är kritisk för att man vill sitta där. Så vår lista är baserad på både Facebook omdömen (de blåa cirklarna) och Google omdömen (den vita avlånga rutan). Båda är i skalor 1.-5. Vi rankar sedan coworking platserna efter bästa totala värdet. Om det inte finns omdöme, eller om det inte går att räkna till en viss specifik plats av någon anledning, så är det ett streck istället.
Platser som har mindre än 25 omdömen har vi markerad med grått, och placerad längre bak. Detta då platser med få omdömen för oss signalerar att det inte finns en stark gemenskap, och att omdömen kan komma från personer direkt kopplade dit. Men då vi ändå vill göra det enkelt för nya coworking platser i Helsingborg att visa upp sig så har vi satt gränsen vid 10 omdömen för att det ska räknas.
På detta sätt hoppas vi kunna ge en bild av de bästa coworking spacen i HBG.
I dagsläget är Mindpark Helsingborgs bästa coworking space.

Är du intresserad av rum under kortare tid än för ett riktigt kontor, så kan du kolla in vilka mötesrum som är bäst i Helsingborg på sidan möteslokaler.nu.

MALMÖ
LUND
HALMSTAD