GÖTEBORGS BÄSTA COWORKING PLATSER BASERAD PÅ OMDÖMEN

Här listar vi de bästa coworking spaces i Göteborg. Listan är baserad på omdömen och populäritet på de olika platserna. Vi har valt att prioritera ner platser med mindre än 25 omdömen, för att ge en mer rättvis överblick över de bästa alternativen.


UNITED SPACES ÖSTRA HAMNGATAN
BASED ON 55 REVIEWS

WALBORG VENTURES
BASED ON 9 REVIEWS

FLORA WORKSPACE
BASED ON 3  REVIEWS

TRIANGELN
BASED ON 8 REVIEWS

KONTORSHOTELL KYRKOGATAN
BASED ON 2 REVIEWS

REGUS
BASED ON 20 REVIEWS

ELITS COWORKING

BASED ON 8 REVIEWS

SPACES BRYGGHUSET
BASED ON 12 REVIEWS

 

COWORKING SPACES OCH KONTORSHOTELL I GÖTEBORG

Coworking har kommit för att stanna i Göteborg. Det har sedan 2010 dykt upp många olika coworking platser, och expanderat kraftigt, på sätt som traditionella kontorshotell inte har gjort på samma tid.

Vi har här valt att lista coworking platser i Göteborg efter deras omdömen, då vi tror att en anledning många vill arbeta från dessa platser är just de andra människorna och communityn. Därför tror vi att lista coworking spacen efter vad andra tycker om dem ger en bra överblick. Vi listar både äldre kontorshotell som funnits länge, så väl som nya coworking spaces, så som Mindpark vid Järntorget.

VAD MENAS MED COWORKING SPACE?

Coworking space är ett nytt namn på något som funnits länge - att dela kontor. Det har tidigare kallats allt från kontorshotell, till företagscenter eller business center. Vi har valt att inkludera alla, oberoende på om man hyr ut enskilda kontor, eller skrivbordsplatser så som hotdesks eller flexdesks, eller om det finns en kombination av allt. Vi tror detta segment kommer utökas ytterligare, och därför har vi en bred definition.

En rad av platserna vi har här har även saker som eventytor, mötesrum och i vissa fall även möjligheter för konferens och större möten. Visa av dem har även egna caféer eller restaurangen. Vi har inte valt att dela upp dem utifrån dessa premisser, utan inkluderat alla.

MER OM GÖTEBORG

Göteborg, även förkortad GBG, är den stora handels- och sjöfartsstaden i Sverige. Med hamnen, som är en viktig punkt inte bara för näringslivet i regionen utan hela Norden, är detta en av de viktigaste kommersiella naven i Sverige. Utöver det har Göteborg också länge blivit förknippad med några av Sveriges mest kända varumärken, så som Volvo. Nu ser vi dock en trend mot fler mindre företag och startups, samt fler frilansare. Att det ska finnas bra arbetsplatser för sådana företag och individer är viktigt, för Göteborgs framtid. Vi har därför valt att försöka identifiera de bästa coworking platserna och kontorshotellen - de där människor trivs som bäst.

HUR RANKAR VI COWORKING SPACES?

Vi rankar coworkingspacen och kontorsmiljöerna efter deras sociala omdöme. Detta är baserad på Google och Facebook i dagsläget. Den avlånga rutan vid varje ikon är platsens omdöme på Google. Den runda blåa cirkeln är platsens omdöme på Facebook. Tillsammans avgör de placeringen. Visa platser har fler omdömen på den ena eller andra kanalen, och då avgör vi vad som är tyngst. Därför kan tex visa platser ha 5.0 hos Facebook men lägre hos Google, och ändå hamna länge ner på listan än någon som har högre på Google men lägre på Facebook.

Coworkingplatser med 25 eller mindre omdömen har vi valt att gråmarkera och ranka längre bak, då för få omdömen är svåra att ta ställning till. Vi vill samtidigt göra det lätt för nya platser att komma in på listan, så därför har vi satt kravet på antalet omdömen rätt lågt.

Vår metod är inte perfekt, men vi hoppas den ger en bra överblick över vilka coworking space som är bäst i Göteborg.
Letar du efter mötesrum eller lokaler i Göteborg? Då kan vi rekommendera vår systersida moteslokaler.nu.

PLATSER I GBG SOM HAR STÄNGT ELLER BLIVIT INAKTIVA

BASED ON 58 REVIEWS

HIVE

COWORKING PLATSER I ANDRA STÄDER LÄNGST VÄSTKUSTEN

MALMÖ
HALMSTAD
HELSINGBORG