COWORKINGSPACES SOM ERBJUDER KONFERENS OCH MÖTESRUM

Att coworking innebär att hyra arbetsplatser, i form av skrivbordsplatser eller som kontor, är för många en självklarhet. Det är även en självklarhet att det finns mötesrum att tillgå som coworker - för kundmöten, viktiga möten med samarbetspartners, kanske en styrelse eller annat.

Men en rad coworkingplatser och kontorshotell har även möjlighet att andra företag kan hyra ett mötesrum eller konferesrum där, ofta för endast en dag eller några timmar.


COWORKING - POPULÄRT ALTERNATIV ISTÄLLET FÖR HOTELL

I vanliga fall hyr många företag mötesrum och konferenslokal på hotell, eller speciella konferensanläggningar. Men att hyra något av mötesrum på de coworkingplatser som erbjuder det har blivit alltmer populärt. Detta både då miljöerna ofta är lite mer kreativa, och att det är en miljö som känns mer anpassad för att vara produktiv och även utsättas för nya idéer. Hotell är ofta lite stelare miljöer, där de coworkingplatser som erbjuder mötesrum att boka ofta är ljusa, kreativa och väldigt välkomnande.
Men inte alla erbjuder denna möjlighet. Vi har därför listat några platser i olika regioner i Sverige som tillhandahåller detta.


KONFERENSLOKALER I STOCKHOLM PÅ COWORKINGPLATSER

I Stockholmsregionen finns det flera olika alternativ för den som vill ha en konferens på en roligare plats än hotell. Här har en rad nischade platser möjligheten att du som extern gäst kan hyra konferensrum, på timme eller för en hel dag.

Några av de mest använda platserna är:

  • United Spaces
  • Convendum
  • The Park

Flera av dessa finns även på flera platser i staden, och ger på så sätt en flexibilitet i närhet och enkelhet att ta sig till.
Sedan finns det även platser som erbjuder möjligheten, men främst för events eller speciella arrangemang. Tex går det att ha events på följande platser:

KONFERENS- OCH MÖTESRUM PÅ COWORKING I SKÅNE

I Skåne, som efter Stockholmsregionen är den största näringslivsregionen i Sverige, finns det också många olika coworking spaces och kontorshotell som erbjuder möjligheter. Så för de som letar efter konferenslokaler i Skåne är dessa platser väldigt bra alternativ.

I Skåne finns många alternativ:

Alla dessa har möjligheter till både mindre mötesrum och större konferenser upp till 100 personer. Både World Trade Center och Mindpark har även möjligheter i Skånes starkaste hubar, och erbjuder konferensrum i Malmö, Helsingborg och Lund.

När det kommer till eventlokaler så finns det även här ännu fler alternativ. Några av de populäraste är:

  • Mindpark
  • Studio (som delar lokal med United Spaces i Malmö)
  • The Ground

Alla dessa har eventlokaler som går att hyra eller till och med låna utan kostnad. Här är Mindpark speciellt igen, för de gör många olika events på alla sina platser, inklusive deras mindre platser som i Lund,


KONFERENSRUM PÅ COWORKING I GÖTEBORG

Så klart finns det mötesrum att hyra i Göteborg med på coworking spaces där. Här är några av dessa: som är populära:

  • World Trade Center
  • United Spaces
  • Hive

I Göteborg finns det inte lika många eventlokaler att hyra som i de andra regionerna. Det sker saker på några olika platser, men det finns inte samma kultur av events på coworkingplatser i Göteborg som i Stockholmsregionen och Skåne.


PLATSER FÖR HACKATHONS OCH TECH EVENTS

Utöver att kunna höra in sig om man vill ha ett möte i en roliga miljö, så är coworkingplatser ofta också bra alternativ för att lite mer unika events, så som Hackathons, Business Camps, Demo Days eller annat. Detta har blivit allt mer populärt, och tex har Mindpark gjort en samlingssida för alla hackathons de har varit värd för.
Just att coworkingplatser har så många olika rum, i olika storlekar, och ofta också café, eventytor och en väldigt skön stämning, gör att dessa platser blir väldigt lämpliga för lite mer speciella event som dessa.

Elitkontoret är Borås bästa coworkingplats, baserad på 78 omdömen.

GÖTEBORG - G-LAB21

G-LAB21 är vinnaren i Göteborg, med bästa rating baserad på 19 omdömen

Wespace ligger i topp, baserad på 29 omdömen

Mindpark är Helsingborgs bästa coworking space, baserad på 193 omdömen. Det är flest antal röster av alla som är förstaplats i en stad.

Jönköpings bästa coworking space är utan tvekan Gro36, som leder rankingen och har 19 röster.

Jobbhotell är Kungsbackas bästa kontorshotell, baserad dock endast på 4 omdömen.

I Linköping är det väldigt jämt, men East Sweden Game tog hem första platsen där, baserad på 18 omdömen.

I Lund är det nyöppnade Mindpark Lund bästa coworking space, baserad på 13 omdömen.

I Stockholm, med sina väldigt många coworking spaces, är det Knackeriet som tog hem första platsen 2020, med över 108 omdömen och högst betyg.

I Växjö tog ICON hem förstaplatsen, baserad på 35 omdömen.

ÖREBRO - HIVE

I Örebro är MyOffice den mest populära coworking platsen, baserad på 60 omdömen.